Index

"A Derridean pharmakon: while design makes an object look better, it likewise raises the suspicion that this object would look especially ugly and repellent were its designed surface to be removed."
Boris Groys, Self-Design and Aesthetic Responsibility

Grafisch Ontwerp: identiteit, publicaties, typografie
Maarten van Maanen (1975) werkt als zelfstandig redactioneel ontwerper en als vaste ontwerper van kunsthuis SYB. Aan zijn werk ligt het gedachten-experiment ten grondslag van het ontwerp als een entiteit en de analyse van het karakter. Maarten gelooft niet in goed ontwerp of slecht ontwerp, maar gaat uit van karakters met verschillende (soorten) intenties, energie en ideeën. Daarbij zoekt hij naar een esthetisch spanningsveld tussen experiment en functionaliteit. Hij is geïnspireerd door, maar niet beperkt tot de esthetiek van punk en no-wave subculturen.

Zijn opdrachtgevers variëren van musea en culturele instellingen, overheid, uitgevers tot zelfstandige ondernemers. Zijn werk is onder andere tentoongesteld in Centraal Museum, Utrecht; Witte de With, Rotterdam; Stedelijk Museum de Lakenhal, Leiden en Expodium, Utrecht.

ontwerp/at/maartenvanmaanen.nl
telefoon: 06 247 00 102

Vind me ook op INSTAGRAM .

BRAVE NEW PLAYLIST:

lAST YEAR's PLAYLIST: